Förnya vår konservativa bransch!

Skriv en kommentar
10 januari 2012 15:37

Året börjar bra med två riktigt spännande Hälsa 2.0 initiativ, redan i min kalender, bara att boka in för er andra!

#hcsmse

Ni vet , en sån där twittertagg. Här nyttjas twitter som medium för en varannan veckas chatt kring sociala medier i vården. Initiativet har en amerikansk förlaga och finns redan som lokala varianter i Europa och Indien. Första chatten gick av stapeln i november och ämnen som patientmedverkan och sociala medier i vården har avhandlats. Nästa chatt går av stapeln redan nu på fredag den 13:e kl 12-13 och har två huvudfrågor:

  • Vilken roll kan sociala medier spela vid patientrekrytering till kliniska studier?
  • Hur behöver morgondagens vårdpersonal utbildas i användandet av sociala medier?

Vill du vara med är det bara att söka fram #hcsmse på twitter eller gå in via tweetchat.

 

Health 2.0 Stockholm

Här är det #H2Sthlm som gäller på twitter, men nås även via facebook. Det här är en franchise av Health 2.0 konferensen, som även är ett nätverk av hälsa 2.0 intresserade.

Här är premiäreventet en fysisk träff på SKL den 25/1 kl 17-19. Agendan är en kort introduktion till Health 2.0 konceptet, några korta demonstrationer av roliga lösningar och därefter mingel.

Det är så här förändringen av sjukvården kommer ske, med disruptiva  innovationer lite från sidan där informellt nätverkande och hög fokus på kunskapsspridande ändrar förutsättningarna för vården.

Kom och ge en fysisk eller virtuell kram till energiknippena bakom dessa initiativ och hjälp till att förnya en av värdens mest konservativa branscher!

Ett svar till “Förnya vår konservativa bransch!”

  1. Oskar Thunman skriver:

    Här transkriptet från #hcsmse tweet 13 jan chat med @MariaHagglund som co-moderator. bit.ly/y18kvi

    … och här analytics för #hcsmse tweet chat 13 jan bit.ly/Ax0GEk

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>