Skaffa gratislager på nätet

Skriv en kommentar
4 mars 2012 19:28

Håller utrymmet på hårddisken att sina? Elller vill du komma åt dina filer från en annan dator eller dela med dig av dem till andra användare? Skaffa en extra hårddisk på nätet. Precis som programmen flyttar ut på internet (som till exempel utmärkta Google Docs & Spreadsheet), flyttar filerna också ut på nätet. Om du vill befria dig från din fysiska hårddisk växer det snabbt fram nya tjänster på nätet. Och många av dem är helt gratis. Här är våra favoriter för tillfället:

Gmail. Har du inte redan en gratis e-postadress hos Gmail så skaffa det. Inte för att du kanske behöver ytterligare en e-postadress, utan för att du kan använda mailkontot som minne. Så här: på ett Gmail-konto kan du gratis lagra nära 3 gigabyte och med hjälp av Gmail Drive förvandlar du lätt mailkontot till en virtuell hårddisk. Installera programmet så dyker Gmail upp som en extra hårddisk-ikon direkt på ditt skrivbord. Bara att dra och släppa filer.

Dropbox. Dropbox bjussar på 2 gigabyte där du kan lagra alla typer av olika filer. En fin finess med tjänsten är att den lätt kan användas som backup för dina viktigaste filer – ange bara vilka filer som regelbundet ska backuppas så sköter programmet resten. Här kan du också till och med komma åt dina filer via browsern i din mobiltelefon.

Mediafire. Superenkelt och inga program som behöver installeras för att det ska fungera. Besök bara hemsidan, ange vilka filer som ska sparas och sedan klart. Dessutom har du obegränsat lagringsutrymme och det finns inte heller några begränsningar på hur stora filer som kan laddas upp.  http://www.mediafire.com/

Till sist, två pekpinnar att hålla i minnet: Tänk på säkerheten när du lagrar på nätet, se till att webblagringen är krypterad och lägg lite möda på att välja bra lösenord.

Många av webblagringstjänsterna har disclaimers som fritar de från ansvaret att filerna ska lagras för evigt. Lita inte fullt ut på att de faktiskt finns kvar imorgon, att internetföretag plötsligt upphört eller konkat har man varit med om förr…

Kommentering är avstängt.