Lycka till färskingar

Skriv en kommentar
10 september 2009 15:52

Nu går NPÖ in i implementeringsfasen – med nya människor i ledningen. Eva Leach, har slutat och gått till Sepsos, europeiska motsvarigheten till NPÖ, Gösta Malmer, beställarkansliets chef, har gått i pension medan Lars Andåker, ordförande för beställarledningen på Sveriges Kommuner Landsting, slutat.

Och nu ska allt på plats ute i verkligheten.

Alla som har någon kunskap om projektledning vet att det aldrig, hur väl det än är förberett, är bra att byta ut viktiga personer i projektledningen innan allt är klart. Och nu är alla, förutom programchefen Ante Grubbström, borta. Synd på ett stort vårdelaterat it-projekt som faktiskt hållit sina kostnads- och tidsramar på ett bra sätt.

Det är både svårt och orättvist att uttala sig om kompetensen på de som tillträder på dessa poster, men säkert är att de kommer få kort tid på sig att bli varma i kläderna och det kommer finnas oerhört liten förståelse om budgetar och tidsramar inte skulle hållas. Deras företrädare satte en alltför hög standard.

Jag är nu tillbaka som ansvarig för It i vården från Computer Sweden och IDGs sida men jag har också ett nytt jobb: Chefredaktör för Biotech Sweden. Förhoppningsvis finns det en del synergieffekter mellan dessa två tidningar men framförallt är det kul att vara tillbaka här på It i vården!

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>